21 kwietnia, 2021

so5

Dokonywanie dobrych wyborów żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to świetne źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest duży w tłuszcze nasycone, a oliwki

są bogate w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, aby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba lub nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże albo mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które także są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

również wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, gdy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność oraz gdy jest wielka

to tak jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olejkonopny3.pl

http://olejkonopny3.pl/category/olej-cbd-3/

You may have missed

2 min read
2 min read
2 min read